Όλα γίνονται όταν το έχεις μέσα σου…
22/05/2017
Το ULTRA TRAIL RUNNING στην εποχή του Κορωνοιού
27/05/2020

OMT100 2017 – Ούτε ο πιο γρήγορος, ούτε ο πιο δυνατός αλλά ο ευπροσάρμοστος στο περιβάλλον κατάφερε να τερματίσει φέτος

Υψηλές (έως πολύ υψηλές!) θερμοκρασίες, υψηλές τιμές Υγρασίας και …Νηνεμία έφτιαξαν φέτος ένα σκληρό σκηνικό για τον ήδη απαιτητικό απ΄το σχεδιασμό του Olympus Mythical Trail 2017 (ανάγλυφο, ανηφόρες, υψομετρική).

Τι έμελλε να κρίνει ποιες/οί θα τερματίσουν το αγώνα; Μα τι άλλο πέρα από τη ρήση του Κάρολου Δαρβίνου στο βιβλίο του «Η εξέλιξη των ειδών» ότι «δεν είναι ούτε τα δυνατότερα, ούτε τα εξυπνότερα από τα ζώα που επιβιώνουν, αλλά αυτά που έχουν προσαρμοστικότητα στις αλλαγές». Έτσι έγινε και φέτος. Όσοι κατάφεραν σύντομα να «θερμορυθμιστούν» , πήραν το εισιτήριο για το μαρτύριο που θα ακολουθούσε τόσο μέσα στη νύχτα όσο και την επόμενη μέρα στο γυμνό οροπέδιο και στα καγκέλια. Οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περιμένουν 12 μήνες. Αλλά χαλάλι!

Τι έμεινε απ΄όλα αυτά; Μα αυτό που λένε οι Αμερικανοί AdvEnduRunners “Μία ακόμη εμπειρία κάτω από τη ζώνη μας”.

Να είστε όλοι σας καλά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, απ τον εμπνευστή έως τον κουβαλητή, απ΄το διασώστη έως το μάγειρα, απ τη γραμματεία έως τη σκούπα.

———————————————————————————-
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη κοντά στο 76 χλμ του αγώνα στο check point της Χαρβαλόβρυσης, αμέσως μετά το σκούπισμα των ποδιών μου (στην προσπάθεια του να ανακουφίσει λιγάκι τους ταλαιπωρημένους μύες) από τα χέρια ενός τεράστιου αθλητή και εξαίρετου χαρακτήρα, του Vasilis Tsantarliotis, μια κίνηση που μου έφερε δάκρυα στα μάτια και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη μέσα μου.
,

Advendure Life
Advendure Life
Sharing moments, stories, philosophy and the lessons learned the last 30 years within the "Advendure Zone" of Christos D. Katsanos @myultralife